طرز تهیه مربای انجیر زرد
يكشنبه, ۸ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۷:۱۹ ق.ظ
یکی از مهمترین وعدههای غذایی وعدهی صبحانه است که بهتر است از مواد غذایی مقوی در این وعده استفاده شود. در این میان، مربای انجیر زرد گزینهای مناسب، بسیار مقوی و خوشمزه برای این انتخاب است. پس دست به کار شوید و یک مربا انجیر خوشمزه برای خانواده درست کنید و لذت ببرید. مربای انجیر را هم با انجیر زرد (یا سبز) و هم با انجیر سیاهمیتوان تهیه کرد. ما در این مقاله طرز تهیه مربا انجیر زرد را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه مربای انجیر زرد
مواد لازم | |
انجیر | ۱ کیلو |
شکر | ۷۰۰ گرم |
آب | ۱ لیوان |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری) |
زمان لازم برای آماده سازی ۱ ساعت
طرز تهیه (روش اول)
- یک قابلمه بزرگ را روی حرارت بگذارید و شکر و آب را در آن بریزید تا بجوشد و غلیظ شود.
- پس از اینکه به حالت شیره در آمد انجیرهای شسته شده را به آن اضافه کنید.
- حرارت را کم کنید و حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا انجیرها نرم شوند.
- سپس گلاب و آبلیمو را اضافه کنید.
- پس از ۵ دقیقه زعفران دم کرده را اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا خنک شود.
- مربا را درون ظرف شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه (روش دوم)
- انجیرها را خوب بشویید و دم آنها را کمی کوتاه کنید.
- انجیرها را در یک ظرف لعابی بریزید و شکرها را روی آن پخش کنید و آن را به مدت ۷ ساعت در یخچال بگذارید تا تمام شکرها آب و حل شوند.
- پس از آن مخلوط را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بگذارید تا بجوشد و انجیرها پخته شوند. (مراقب باشید سر ریز نشود)
- در این مدت روی ظرف کمی کف جمع میشود که برای خوش رنگ شدن مربا باید آن کفها را با قاشق جمع کنید.
- پس از ۱۵ دقیقه جوشیدن دارچین و هل را اضافه نمایید.
- سپس یک سوم پیمانه آب جوشیده به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید.
- پس از آن آبلیمو و عصاره وانیل را به همراه زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و پس از ۵ دقیقه شعله را خاموش کنید.
- پس از اینکه کمی سرد شد آن را در ظرف شیشهای دردار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
چند نکته
- انجیرهای ریز برای تهیه مربا مناسبتر هستند.
- انجیرها زیاد نرم یا زیاد سفت نباشند.
- در زمان پخت مربا مراقب باشید مربا سر ریز نشود.
- اگر مارمالاد انجیر دوست دارید میتوانید آن را آنقدر بجوشانید تا له شود.
- برای خوش رنگتر شدن مربا میتوانید پوست انجیرها را بکنید.
- اگر دوست دارید که انجیرها له نشوند بهتر است که پوست و دم انجیر را جدا نکنید.
- میتوانید به جای گلاب از یک هشتم قاشق چای خوری عصاره وانیل استفاده کنید.
- ۹۸/۰۲/۰۸