سایت بزرگ فرهنگ و آموزش غم هست

سایت بزرگ فرهنگ و آموزش غم هست

سایت بزرگ فرهنگ و آموزش غم هست

سایت بزرگ فرهنگ و آموزش غم هست

۸ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۸ ثبت شده است

تناژ گرم و تند مثل قرمز

سه شنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۱:۳۱ ق.ظ

یکی از مقصدهای سفر خارجی برای ایرانیان که این برای مدتی است بسیار مورد اقبال و توجه قرار گرفته است، کشور گرجستان است. خیلی از کسانی که به این کشور سفر کرده اند می گویند که مردم گرجستان بسیار مهمان نواز هستند. البته این تنها گفته ی دیگران نیست بلکه مردم این کشور در جهان به این صفت در کل مشهور هستند. دیر یا زود ممکن است که این کشور مسیر شما برای سفر باشد پس پیشنهاد می کنیم تا با ما در الی گشت و در ادامه با ما در بررسی فرهنگ مردم در گرجستان همراه باشید.

همه ی آداب و روسوم در گرجستان ترکیبی از سنت های قدیمی در این کشور است. استفاده از رنگ هایی با تناژ گرم و تند مثل قرمز و نارنجی، دیوارهای سنگی، خیابان های سنگ فرش شده و خیلی چیزهای دیگری که ما هر کجا که آن ها را ببینیم ما را به یاد کشور گرجستان می اندازند. از آن جایی که کشور گرجستان دارای قدمت بسیار زیادی است، طبیعتا فرهنگ مردم در گرجستان نیز غنی و ریشه دار است. در گرجستان برای اولین بار شخصی به نام واختانگ اول، شهر تفلیس را در قرن ۵ پس از میلاد به عنوان پایتخت تعیین کرد و از همان زمان به بعد، کشوری خاص به نام گرجستان پدید آمد.

در حال حاضر، در این کشور بیش از ۱ قوم یعنی اقلیت هایی همچون اقلیت های آذری، ارمنی و روسی هم زندگی می کنند. از لحاظ گویش و زبان، در این کشور مردم اکثرا به زبان گرجی صحبت می کنند اما ۳ زبان روسی، ترکی آذری و ارمنی هم در بین گویش هایشان رواج دارد. البته باید این را بدانید که زبان اصلی و رسمی مردم این کشور، زبان گرجی است.از نظر دین و مذهب مردم گرجستان اکثرا مسیحی ارتدکس هستند ولی در بین آن ها مسلمانان و دیگر ادیان نیز زندگی می کنند. مردم گرجستان به قدری فرهنگ و آداب جالبی دارند که می توان اصلا درباره ی آن ها یک کتاب قطور و حجیم نوشت.

در این متن بالاتر هم اشاره کرده بودیم که مردم گرجی عمده ی شهرتشان به خاطر مهان نوازی است. آن ها در واقع مهمان خود را هدیه ی خدا و همچنین برکت بیشتری برای منازل خود می دانند. از نظر آن ها اصلا مهم نیست که این مهمان چه شخصی است. هر کسی که در خانه ی آن ها را بزند و قصد مهمان شدن بر خانه ی آن ها را داشته باشد، چه آشنا باشد و اصلا چه یک گردشگر غریبه؛ چنان با او شایسته رفتار می کنند که گویی عزیزترین شخص زندگیشان به مهمانی آنان آمده است. اگر به گرجستان سفر کردید و با اهالی شهری که در آن اقامت می کنید وارد ارتباط شدید این را بدانید که احتمالش بسیار زیاد است که آن ها شما را برای صرف غذا و یا عصرانه ای به خانه‌ های خود دعوت کنند! پیشنهاد می کنیم که اگر به شناختی نسبی از آن ها رسیده اید و همچنین اگر که موقعیتش را دارید، دعوتشان را رد نکنید و مصاحبت با آن ها را بپذیرید. برای تشکر از آن ها هم اگر یک شاخه گل در دستتان بگیرید، برایشان ارزشمند است.

اگر یک فرد گرجی شما را به جایی دعوت کرد، امکان ندارد که اجازه دهد تا شما به حساب خودتان پولی را خرج کنید و حتی صحبت در مورد آن باعث شرمندگی طرف مقابل گرجی شما می ‌شود. یادتان باشد که فرهنگ مردم در گرجستان این گونه حکم می کند که سن، مقام و قدرت برای افراد احترام می‌ آورد و به همین دلیل مردم در سنین پایین تر چه غریبه باشند و چه آشنا، احترام بسیاری برای افراد مسن قائل هستند.

در این میان هم در هر خانواده ی گرجی این انتظار می رود که فردی همچون بزرگ فامیل با سن بالا در راس فامیل و خانواده های آنان قرار بگیرد تا در مواقع حساس وظیفه ی خطیر تصمیم گیری را بر عهده بگیرد. در گرجستان تنها اعضای صمیمی منزل و دوستان بسیار صمیمی تر همدگیر را با اسم کوچک صدا می کنند و برای بزرگ تر ها و یا افرادی که تازه با آن ها آشنا شده از لفظ های محترمانه ای همچون باتونو برای آقا و کالباتونو برای خانم ها استفاده می کنند.

در برخورد با مردم گرجستان این را خواهید دید که مردم در صحبت کردن آن قدر هیجان دارند که بدون آن که بدانند، صدایشان بالا می رود و با دستشان صحبت می کنند و هیجان بسیاری را در طول صحبت کردنشان به اطرافیان خود می دهند.

در فرهنگ مردم گرجستان اصولا بانوان دارای شان و منزلت بسیار بالایی هستند و به آن ها در هر سنی که باشند و هر جایگاهی که داشته باشند بسیار احترام گذاشته می شود. اهمیت زنان دراین جامعه به قدری بالاست که حتی اگر تحصیلاتشان به درجات عالیه هم برسد می توانند از بسیاری از مردان نیز بیشتر حقوق بگیرند. فرهنگ مردم در گرجستان را در زمینه ی غذاهای سنتی آن ها و نوع غذا خوردن آن ها ادامه می دهیم. از آن جایی که عضو جدایی ناپذیر زندگی فرهنگی مردم گرجستان، مهمان نوازی آنان است به همین خاطر بیشتر آنان مهمانان خود را بر اساس صرف غذا و یا عصرانه به خانه های خود دعوت می نمایند.

باز هم تاکید می کنیم که اگر موقعیتش را دارید، ترجیحاً دعوت آن ها را رد نکنید. به عنوان کادو هم می ‌توانید خوراکی و یا شکلات به منزل آن‌ ها ببرید. در واقع گرجی ها صرف غذا دور هم را فرصتی برای بودن در کنار هم و صحبت از هر دری می دانند.

یکی از اولین کلیشه هایی درباره ی واژه ی فرهنگ هر ملت در ذهن همه نقش می بنند، لباس های سنتی آن کشور است. درباره ی لباس در فرهنگ مردم گرجستان باید بگوییم که آنها به لباس هایشان به چشم یکی از غرورهای ملی خود نگاه می کنند. لباس سنتی آنان که چوخا نام دارد، اولین سوغات یپیشنهادی هر گرجستانی به دوست خارجیش است! این لباس به قدری برای گرجی ها اهمیت دارد که مردانشان در مراسم های رسمی و عروسی ها حتما این لباس را بر تن می کنند. چوخا کتی پشمی با یقه ای بلند است که به همراه کلاهی از جنس خز که بر روی آن تزئیناتی از گلوله و خنجرهای سنتی و کوچک بر روی آن ها قرار گرفته است، پوشیده می شود. زنان گرجی هم لباس و آرایش سنتی مخصوص به خودد را دارند. البته این لباس ها با پیشرفت نسل ها دچار تغییراتی شده اند و جوان پسندتر گشته اند.

همه ی گرجی ها در زمانی که به هم می رسند ضمن سلام و احوال پرسی بدون استثنا دستان یکدیگر را به گرمی فشار می دهند.

آن ها دیگر پس از ملاقات اول و زمانی که دیگر با طرف آشنا شده اند، روی گونه ی طرف مقابلشان را نیز می بوسند. یادتان باشد که مردم گرجستان به راحتی احساسات خود را ابراز می ‌کنند و آن را از کسی پنهان نمی کنند پس در سفرتان به گرجستان از دیدن خشم یا اوج ناراحتی آن‌ ها تعجب نکنید. این موضوع حتی در هنگام صحبت کردن نیز بسیار مشهود است. به طور کلی مردم عاشق برقراری ارتباط هستند و در نتیجه می‌ توانید با آن ها اوقات خوشی داشته باشید. اگر قصد دارید تا با گرجستانی ها وارد رابطه ی کاری شوید به یاد داشته باشید که آن ها زیاد در گیر و دار سنت ها نیستند و به دست دادن تنها اکتفا می کنند. اما به یاد داشته باشید که کسی که جایگاه بالاتری دارد باید اول اقدام به دست دادن کند. هنگام صحبت هم باید حتما تماس چشمی داشته باشید. اگر به شهرهای کوچک تر و سنتی تر گرجستان سفر می کنید این را به یاد داشته باشید که هر کسی که کنار شما قرار بگیرد حتی اگر نشناستدتان، به گرمی با شما احوال پرسی می کنند. فرهنگ مردم در گرجستان در زمینه ی ازدواج نیز جالب است. در زمینه ی امر ازدواج گرجستانی ها اصلا خود را دچار زحمت و مشکل نمی کنند. مراسم های ازدواج آنان بسیار ساده و آسان است. آن ها پس از به جای آوردن رسمی و قانونی ازدواج، مهمانی ساده اما بسیار بزرگ را با جمعی از دوستان و خانواده های خود برگزار می کنند که بسیار زیبا و جالب است.


  • mosa miria

همه ی گرجی ها در زمانی که به هم می رسند

دوشنبه, ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۴۵ ب.ظ

یکی از مقصدهای سفر خارجی برای ایرانیان که این برای مدتی است بسیار مورد اقبال و توجه قرار گرفته است، کشور گرجستان است. خیلی از کسانی که به این کشور سفر کرده اند می گویند که مردم گرجستان بسیار مهمان نواز هستند. البته این تنها گفته ی دیگران نیست بلکه مردم این کشور در جهان به این صفت در کل مشهور هستند. دیر یا زود ممکن است که این کشور مسیر شما برای سفر باشد پس پیشنهاد می کنیم تا با ما در الی گشت و در ادامه با ما در بررسی فرهنگ مردم در گرجستان همراه باشید.

همه ی آداب و روسوم در گرجستان ترکیبی از سنت های قدیمی در این کشور است. استفاده از رنگ هایی با تناژ گرم و تند مثل قرمز و نارنجی، دیوارهای سنگی، خیابان های سنگ فرش شده و خیلی چیزهای دیگری که ما هر کجا که آن ها را ببینیم ما را به یاد کشور گرجستان می اندازند. از آن جایی که کشور گرجستان دارای قدمت بسیار زیادی است، طبیعتا فرهنگ مردم در گرجستان نیز غنی و ریشه دار است. در گرجستان برای اولین بار شخصی به نام واختانگ اول، شهر تفلیس را در قرن ۵ پس از میلاد به عنوان پایتخت تعیین کرد و از همان زمان به بعد، کشوری خاص به نام گرجستان پدید آمد.

در حال حاضر، در این کشور بیش از ۱ قوم یعنی اقلیت هایی همچون اقلیت های آذری، ارمنی و روسی هم زندگی می کنند. از لحاظ گویش و زبان، در این کشور مردم اکثرا به زبان گرجی صحبت می کنند اما ۳ زبان روسی، ترکی آذری و ارمنی هم در بین گویش هایشان رواج دارد. البته باید این را بدانید که زبان اصلی و رسمی مردم این کشور، زبان گرجی است.از نظر دین و مذهب مردم گرجستان اکثرا مسیحی ارتدکس هستند ولی در بین آن ها مسلمانان و دیگر ادیان نیز زندگی می کنند. مردم گرجستان به قدری فرهنگ و آداب جالبی دارند که می توان اصلا درباره ی آن ها یک کتاب قطور و حجیم نوشت.

در این متن بالاتر هم اشاره کرده بودیم که مردم گرجی عمده ی شهرتشان به خاطر مهان نوازی است. آن ها در واقع مهمان خود را هدیه ی خدا و همچنین برکت بیشتری برای منازل خود می دانند. از نظر آن ها اصلا مهم نیست که این مهمان چه شخصی است. هر کسی که در خانه ی آن ها را بزند و قصد مهمان شدن بر خانه ی آن ها را داشته باشد، چه آشنا باشد و اصلا چه یک گردشگر غریبه؛ چنان با او شایسته رفتار می کنند که گویی عزیزترین شخص زندگیشان به مهمانی آنان آمده است. اگر به گرجستان سفر کردید و با اهالی شهری که در آن اقامت می کنید وارد ارتباط شدید این را بدانید که احتمالش بسیار زیاد است که آن ها شما را برای صرف غذا و یا عصرانه ای به خانه‌ های خود دعوت کنند! پیشنهاد می کنیم که اگر به شناختی نسبی از آن ها رسیده اید و همچنین اگر که موقعیتش را دارید، دعوتشان را رد نکنید و مصاحبت با آن ها را بپذیرید. برای تشکر از آن ها هم اگر یک شاخه گل در دستتان بگیرید، برایشان ارزشمند است.

اگر یک فرد گرجی شما را به جایی دعوت کرد، امکان ندارد که اجازه دهد تا شما به حساب خودتان پولی را خرج کنید و حتی صحبت در مورد آن باعث شرمندگی طرف مقابل گرجی شما می ‌شود. یادتان باشد که فرهنگ مردم در گرجستان این گونه حکم می کند که سن، مقام و قدرت برای افراد احترام می‌ آورد و به همین دلیل مردم در سنین پایین تر چه غریبه باشند و چه آشنا، احترام بسیاری برای افراد مسن قائل هستند.

در این میان هم در هر خانواده ی گرجی این انتظار می رود که فردی همچون بزرگ فامیل با سن بالا در راس فامیل و خانواده های آنان قرار بگیرد تا در مواقع حساس وظیفه ی خطیر تصمیم گیری را بر عهده بگیرد. در گرجستان تنها اعضای صمیمی منزل و دوستان بسیار صمیمی تر همدگیر را با اسم کوچک صدا می کنند و برای بزرگ تر ها و یا افرادی که تازه با آن ها آشنا شده از لفظ های محترمانه ای همچون باتونو برای آقا و کالباتونو برای خانم ها استفاده می کنند.

در برخورد با مردم گرجستان این را خواهید دید که مردم در صحبت کردن آن قدر هیجان دارند که بدون آن که بدانند، صدایشان بالا می رود و با دستشان صحبت می کنند و هیجان بسیاری را در طول صحبت کردنشان به اطرافیان خود می دهند.

در فرهنگ مردم گرجستان اصولا بانوان دارای شان و منزلت بسیار بالایی هستند و به آن ها در هر سنی که باشند و هر جایگاهی که داشته باشند بسیار احترام گذاشته می شود. اهمیت زنان دراین جامعه به قدری بالاست که حتی اگر تحصیلاتشان به درجات عالیه هم برسد می توانند از بسیاری از مردان نیز بیشتر حقوق بگیرند. فرهنگ مردم در گرجستان را در زمینه ی غذاهای سنتی آن ها و نوع غذا خوردن آن ها ادامه می دهیم. از آن جایی که عضو جدایی ناپذیر زندگی فرهنگی مردم گرجستان، مهمان نوازی آنان است به همین خاطر بیشتر آنان مهمانان خود را بر اساس صرف غذا و یا عصرانه به خانه های خود دعوت می نمایند.

باز هم تاکید می کنیم که اگر موقعیتش را دارید، ترجیحاً دعوت آن ها را رد نکنید. به عنوان کادو هم می ‌توانید خوراکی و یا شکلات به منزل آن‌ ها ببرید. در واقع گرجی ها صرف غذا دور هم را فرصتی برای بودن در کنار هم و صحبت از هر دری می دانند.

یکی از اولین کلیشه هایی درباره ی واژه ی فرهنگ هر ملت در ذهن همه نقش می بنند، لباس های سنتی آن کشور است. درباره ی لباس در فرهنگ مردم گرجستان باید بگوییم که آنها به لباس هایشان به چشم یکی از غرورهای ملی خود نگاه می کنند. لباس سنتی آنان که چوخا نام دارد، اولین سوغات یپیشنهادی هر گرجستانی به دوست خارجیش است! این لباس به قدری برای گرجی ها اهمیت دارد که مردانشان در مراسم های رسمی و عروسی ها حتما این لباس را بر تن می کنند. چوخا کتی پشمی با یقه ای بلند است که به همراه کلاهی از جنس خز که بر روی آن تزئیناتی از گلوله و خنجرهای سنتی و کوچک بر روی آن ها قرار گرفته است، پوشیده می شود. زنان گرجی هم لباس و آرایش سنتی مخصوص به خودد را دارند. البته این لباس ها با پیشرفت نسل ها دچار تغییراتی شده اند و جوان پسندتر گشته اند.

همه ی گرجی ها در زمانی که به هم می رسند ضمن سلام و احوال پرسی بدون استثنا دستان یکدیگر را به گرمی فشار می دهند.

آن ها دیگر پس از ملاقات اول و زمانی که دیگر با طرف آشنا شده اند، روی گونه ی طرف مقابلشان را نیز می بوسند. یادتان باشد که مردم گرجستان به راحتی احساسات خود را ابراز می ‌کنند و آن را از کسی پنهان نمی کنند پس در سفرتان به گرجستان از دیدن خشم یا اوج ناراحتی آن‌ ها تعجب نکنید. این موضوع حتی در هنگام صحبت کردن نیز بسیار مشهود است. به طور کلی مردم عاشق برقراری ارتباط هستند و در نتیجه می‌ توانید با آن ها اوقات خوشی داشته باشید. اگر قصد دارید تا با گرجستانی ها وارد رابطه ی کاری شوید به یاد داشته باشید که آن ها زیاد در گیر و دار سنت ها نیستند و به دست دادن تنها اکتفا می کنند. اما به یاد داشته باشید که کسی که جایگاه بالاتری دارد باید اول اقدام به دست دادن کند. هنگام صحبت هم باید حتما تماس چشمی داشته باشید. اگر به شهرهای کوچک تر و سنتی تر گرجستان سفر می کنید این را به یاد داشته باشید که هر کسی که کنار شما قرار بگیرد حتی اگر نشناستدتان، به گرمی با شما احوال پرسی می کنند. فرهنگ مردم در گرجستان در زمینه ی ازدواج نیز جالب است. در زمینه ی امر ازدواج گرجستانی ها اصلا خود را دچار زحمت و مشکل نمی کنند. مراسم های ازدواج آنان بسیار ساده و آسان است. آن ها پس از به جای آوردن رسمی و قانونی ازدواج، مهمانی ساده اما بسیار بزرگ را با جمعی از دوستان و خانواده های خود برگزار می کنند که بسیار زیبا و جالب است.


  • mosa miria

خانه عامری‌ها

يكشنبه, ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۲:۴۰ ق.ظ

خانه ی تاریخی دیگری که در شهر کاشان پیشنهاد می شود حتما از آن دیدن کنید، خانه بروجردی ها است. این عمارت مربوط به دوره قاجاریه است و قدمت آن به ۱۳۰ سال پیش باز می گردد. معماری این بنا جز یکی از شاهکارهای معماری کاشان محسوب می شود و شباهت بسیاری به خانه طباطبایی ها دارد و جالب است بدانید که این شبیه بودن دلیل این است که پسر آقای بروجردی که عاشق دختر آقای طباطبایی بوده از ایشون خواستگاری کرده و شرط آقای طباطبایی گویا این بوده است که یک عمارت شبیه به خونه ی خودش برای دخترش هم بسازد.

زمان بازدید: ۹ صبح الی ۶ عصر تابستان ها – ۹ صبح الی ۴:۳۰ عصر زمستان ها

تعطیلات سالانه: ایام سوگواری

بلیط ورودی: ۲۵۰۰ تومان

بلیط اتباع خارجی: ۱۵۰۰۰ تومان

آدرس: اصفهان، کاشان، محله سلطان میر احمد، خیابان علوی

خانه بروجردی ها

خانه عامری‌ها

از دیگر خانه های تاریخی کاشان می توان به خانه عامری ها که از زیباترین و بزرگترین خانه های تاریخی کاشان است نیز اشاره کرد. این عمارت در حال حاضر یک مهمانسرای ۵ ستاره است که از گردشگران زیادی پذیرایی می کند و قدمت آن به دوه زندیه بازمی گردد. این عمارت نزدیک به ۸۰ اتاق و ۷ حیاط دارد و نکته ی جالبش این است که این خانه در بین تمام خانه های تاریخی کاشان بلندترین بادگیر را دارا می باشد.

آدرس: کاشان،خیابان علوی، خیابان باستان هفتم – هتل سرای عامری ها کاشان

خانه عامری‌ها

خانه شریفیان

عمارت شریفیان با قدمت بیش از ۲۰۰ ساله ی خود یکی دیگر از خانه های تاریخی کاشان است که در سال ۱۲۳۰ هجری قمری در شهر کاشان ساخته شد. این خانه ترکیبی از سه مجموعه فضایی است که دو مجموعه مهمتر و اصلی آن در دوطبقه و در جبهه های شمالی و جنوبی حیاط نیز قرار گرفته اند. پیشنهاد می کنیم از این خانه هم در سفر به کاشان بازدید کنید.

 آدرس: اصفهان، کاشان، خیابان علوی، کوی صدر

خانه منوچهری

عمارت منوچهری از دیگر خانه های تاریخی کاشان است که در حال حاضر به یک اقامتگاه سنتی زیبا تبدیل شده است و قدمت آن به ۴۰۰ سال پیش بازمی گردد. این بنای تاریخی را می توان از یکی از شاهکارهای معماری ایران دانست که در بافت تاریخی کاشان واقع است. در طبقه ی بالای این عمارت نگارخانه ای قرار دارد که پذیرای هنرمندان آن منطقه است.

آدرس: کاشان، خیابان محتشم کاشانی، کوچه شهید ثابت، عمارت هفت


  • mosa miria

ووژِن چین

شنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۲:۴۸ ق.ظ

قطعا اگر از شما بپرسند شهری بر روی آب را نام ببرید، ونیز ایتالیا را معرفی می کنید. بیشتر کره زمین را آب ها پوشانده اند. پس تعجب برانگیز نیست که بیشتر مردم در تمام نقاط کره زمین و در کنار آب ها، خانه های خود را روی آب بسازند. ساخت خانه های قایقی یا شناور بر روی آب در حال گسترش یافتن است اما روستاهای شناور جهان جاذبه متفاوتی است. جاذبه ای که به دلیل شرایط و سبک متفاوت زندگی مردم یک ناحیه به وجود آمده و می توانید به این نقاط سفر کنید. در مجله ی گردشگری الی گشت شما را با روستاهای شناور جهان در کورهای مختلف آشنا می کنیم. اما اینجا صحبت از روستا و مناطق کوچک روستایی بر روی آب است. روستاهایی که به صورت شناور در میان آبراه ها، دریاها و دریاچه ها ساخته شده اند و گاهی بسیار پرجمعیت هستند.

خرید آنلاین بلیط پرواز

رزرو آنلاین هتل

خرید آنلاین تور

روستاهای شناور جهان

گانویه در جمهوری بِنین | Ganvie

مطالب مرتبط:
تصاویر جزیره ای که کاملا از پلاستیک ساخته شده است!
راهنمای سفر به جزیره موریس
آیا قبرس جزیره ای یونانی است؟

بزرگ ترین روستای دریاچه ای آفریقا را می توان در دریاچه نوکویه و در میان طبیعت بی نظیر بنین پیدا کرد. این روستای شناور که به ونیز آفریقا شهرت دارد، از روستاهای شناور جهان بوده که در حدود قرن شانزدهم یا هفدهم میلادی ساخته شده است. در آغاز قرن هفدهم کشور بنین (داهومی سابق) در تصرف فون ها، بزرگ ترین قوم این کشور بوده است. افراد این قبیله با پرتغالی ها معامله می کردند و آن ها اقوام کوچک تر را شکار می کردند و به عنوان برده به پرتغالی ها می فروختند. گانویه شهری است دفاعی که در برابر شکارچیان انسان ساخته شده است. اکنون در این شهر دریاچه ای بیش از ۲۰۰ هزار نفر زندگی می کنند. تردد در میان خانه ها از طریق قایق امکان پذیر است و شغل اصلی مردم آن ماهیگیری است.

گانویه در بنین از روستاهای شناور جهان

ووژِن چین | Wuzhen

شهر ووژن یکی از شش شهر باستانی است که در جنوب رودخانه یانگ تسه چین قرار دارد. این شهر شناور دارای مناظر زیبا و چشم اندازهای طبیعی و انسانی گوناگون است. یکی از مهم ترین تفریح های گردشگران در ووژن، گشت زنی میان آبراهه های متعدد این شهر با استفاده از تاکسی های آبی معروف آن است. قدمت این شهر شناور به بیش از ۱۳۰۰ سال می رسد و جاذبه های تاریخی فراوانی چون پل های سنگی قدیمی و کنده کاری های چوبی باستانی دارد.

 

ووژن با داشتن جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوان یکی از ده مقصد محبوب چین به شمار می رود. هتل های مجلل، تورهای گردشگری متنوع به همراه تجربه های متفاوت ووژن را به مقصد دلپذیر گردشگران و ماجراجویان تبدیل کرده است.

ووژن از روستاهای شناور جهان-ووژن، شهر آبی چین

یوروس در پرو | Uros

دهکده یوروس یکی از متفاوت ترین روستاهای شناور جهان است که در میان دریاچه تیتیکاکا واقع شده است. مردم این روستای شناور به مردم یورو معروف هستند و با استفاده از نوعی نی خشک به نام توتورا به ساخت جزایری دست ساز اقدام کرده اند. این خانه ها و روستا برای اولین بار با اهداف دفاعی ساخته شده اند. پس از ساختن هر خانه قایقی، آن را به آب دریاچه می اندازند و نی ها با خیس شدن در آب سنگین شده و ثابت می مانند.

هر خانه قایقی به طور متوسط ۳۰ سال عمر می کند و به علت پوسیدگی در عمق و فرونشینی باید پیوسته از بالا ترمیم و جایگزین شود. از جالب ترین حقایق راجع به این روستای ساخته شده از نی، تعداد جمعیت آن است. چرا که جمعیت دهکده یوروس در طول فصل های متفاوت و از بین صد تا ۲۰۰۰ نفر در نوسان است. مردم این دهکده بیشتر نیازهای خود را به صورت اولیه و از اطراف دریاچه تامین می کنند و عمده فعالیت اقتصادی آن ها تولید صنایع دستی است.


  • mosa miria

طرز تهیه حلوای گل سرخ

جمعه, ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۱:۵۰ ق.ظ

حلوا نوعی شیرینی است که اگرچه به روش‌های مختلف و با مواد متنوعی درست می‌شود، ولی هرگاه سخن از آن به میان می‌آید ذهن انسان به سمت حلوای تهیه شده از آرد بو داده متمایل می‌شود که به منظور مراسم عزاداری و خیرات برای اموات مورد استفاده قرار می‌گیرد. حلوای گل سرخ نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ماده اصلی به کار رفته در تهیه آن آرد بو داده است، اما در این نوع حلوا استفاده از پودر گل سرخ و گلاب به آن عطر فوق العاده‌ای می‌بخشد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه حلوای گل سرخ را آموزش دهیم.


طرز تهیه حلوای گل سرخ

مواد لازم
آرد گندم 600 گرم
روغن جامد یا کره 400 گرم
پودر گل سرخ محمدی 1 لیوان سرخالی
گردو یا بادام پودر شده 1 لیوان سرخالی
پودر شکر 3.5 لیوان
عسل 100 گرم
گلاب 1/2 لیوان
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
پودر پسته و پودر گل سرخ برای تزیین به میزان لازم

دستور تهیه
  1. روغن جامد یا کره را در قابلمه‌ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود.
  2. آرد را به روغن اضافه کرده و شروع به هم‌زدن کنید تا آرد و روغن مخلوط شوند.
  3. مخلوط آرد و روغن را بر روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا آرد به صورت یکنواخت بو داده شده و بوی خامی آن گرفته شود.
  4. وقتی رنگ آرد کمی تغییر کرد و به رنگ کرمی درآمد، حرارت را خاموش کنید.
  5. سپس پودر گل سرخ، گلاب، عسل، پودر هل، پودر شکر و پودر بادام یا گردو را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند و خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.
  6. خمیر حاصل را روی سطح صافی قرار داده و آن را با وردنه تا ضخامت ۲ سانتیمتر پهن کنید.
  7. خمیر را بسته به سلیقه ی خود با قالب یا کاتر مورد نظر برش زده و برش‌ها را در ظرف سرو بچینید.
  8. برای تزیین، مقداری پودر پسته یا پودر گل سرخ روی برش‌های حلوا بپاشید.

حلوای گل سرخ
حلوای گل سرخ از جمله شیرینی‌های خوشمزه است که گاه به عنوان دسر پس از غذای اصلی سرو می‌شود و گاه به عنوان یک میان وعده‌ی مغذی همراه با چای مورد استفاده قرار می‌گیرد. وجه تمایز این حلوا با حلوا‌های دیگری نظیر ترحلوا، حلوای سه آرد و حلوای زعفرانی، استفاده از پودر گل سرخ یا گل محمدی در تهیه‌ی حلوا است. گل‌ محمدی، گلی با رنگ صورتی ملایم و با عطر قوی است. کاربرد‌های خوراکی این محصول در صنایع غذایی بیشتر در تهیه شربت گل سرخ، مربای گل سرخ، شیرینی، بستنی، چای یا دمنوش گل سرخ بوده که با طبعی معتدل تا کمی سرد و خشک می‌تواند صفرا و بلغم را در بدن از بین ببرد. از دیگر خواص مهم گل سرخ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • آرامش بخشی، ضد افسردگی، تسکین سیستم عصبی، رفع پرخاشگری و درمان بی خوابی
  • تاثیر مفید و شگفت انگیز در درمان بیماری آلزایمر
  • درمان تپش قلب، بازکنندگی عروق بسته قلب و دارا بودن خاصیت ضد اسپاسم
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان یبوست با استفاده از برگ‌های تازه‌ی گل سرخ
  • درمان اسهال با استفاده از برگ‌های خشک شده‌ی گل سرخ
  • درمان زخم روده با استفاده از روغن گل سرخ
  • درمان مشکلات و بیماری‌های ریوی با استفاده از عصاره برگ گل سرخ
  • درمان شکستگی‌ها با استفاده از ضماد غنچه گل سرخ
  • کاهش دهنده درد مفاصل و تقویت کننده‌ی دستگاه اسکلت بدن
  • بهبود سلامت و زیبایی پوست با استفاده از خنک کردن پوست و کاهش التهاب آن
  • شادابی و طراوت پوست و کاهش چین و چروک آن با استفاده از انواع ماسک گل سرخ
  • التیام بخشی زخم‌های عمیق و از بین بردن جای زخم‌های آبله مرغان
  • درمان اگزما و مشکلات پوستی، درمان زگیل، از بین بردن جای سوختگی و تسکین درد‌های ناشی از سوختگی با استفاده از ضماد غنچه تازه گل سرخ
  • رفع بوی عرق بدن با استفاده از پودر غنچه‌ی گل سرخ
  • قطع خونریزی و بهبود جای زخم‌های عمیق با استفاده از ریختن پودر گل سرخ بر روی زخم
  • کاهش چربی خون، بهبود مشکلات غدد درون ریز، هضم بهتر غذا، کمک به گردش خون، محافظت از معده و کبد، پاکسازی کبد و کیسه صفرا و کمک به ترشح مایع صفراوی.


  • mosa miria

چمشه‌های جوشان

دوشنبه, ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۲۱ ق.ظ

بین استان سمنان و مازندران منطقه‌ای با طبیعتی بکر و خیره کننده انتظارتان را می‌کشد. دیواری از کوه که مسیر حرکت ابرها را سد می‌کند و به آن دیوار اوپرت گفته می‌شود. منطقه‌ایی ییلاقی برای مردم محلی که دام‌های خود را به چرا ببرند. خانه‌های روستایی، دشت‌های زیبا ،کوه‌های پوشیده شده از علف، چمشه‌های جوشان با آب گوارا که در این منطقه به چشم می خورد از زیبایی های اوپرت می‌باشد. این منطقه را به طور یقین می‌توان مرز بین جنگل و کویر دانست. به دلیل ارتفاع زیاد، ابرهای باران‌زا بیشتر در شمال دامنه متوقف می‌شوند و سمت شمالی دیواره همیشه پوشیده شده از گیاهان تازه بوده ولی سمت جنوبی به دلیل بارش کمتر بیشتر به سمت زردی می‌رود.

اوپرت

اوپرت از آن مناطقی است که با دیدن تصاویرش ممکن است با خودتان بگویید وای چه بهشتی، کاش اینجا ایران بود و می توانستیم به آن سفر کنیم! خب اینجا ایران است، جایی بین سمنان و مازندران! بله اینجا ایران است  و پر از جاذبه‌هایی است که حتی روحمان هم از وجودشان خبر ندارد، جاهایی که هنوز بکرند و رد پای انسان‌ها در آن نمود پیدا نکرده است.

اوپرت

اوپرت در جنوبی‌ترین نقطه‌ی مازندران و شمالی‌ترین نقطه سمنان واقع شده. اینجا روستایی‌ست به همین اسم که جزو مازندران به حساب می‌آید، اما دامداران مناطق شمالی سمنان هم اینجا را به عنوان ییلاق خود انتخاب می‌کنند و دام‌هایشان را در دشت‌هایش برای چرا رها می‌کنند.

اوپرت

اگر از تهران به سمت اوپرت قصد سفر دارید، مسیر جاده فیروزکوه و خطیرکوه می‌تواند مسیر مناسبی باشد؛ مسیری که هم کوتاه‌تر است و هم زیباتر. مسیر جاده فیروزکوه به اوپرت یکی از زیباترین مسیرهای ایران محسوب می‌شود. گردنه کدوک، راه‌آهن شمال، پل ورسک و غار اسپهبد خورشید در مسیرتان قرار دارد.

اوپرت



  • mosa miria

طرز تهیه مربای انجیر زرد

يكشنبه, ۸ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۷:۱۹ ق.ظ

یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی وعده‌ی صبحانه است که بهتر است از مواد غذایی مقوی در این وعده استفاده شود. در این میان، مربای انجیر زرد گزینه‌ای مناسب، بسیار مقوی و خوشمزه برای این انتخاب است. پس دست به کار شوید و یک مربا انجیر خوشمزه برای خانواده درست کنید و لذت ببرید. مربای انجیر را هم با انجیر زرد (یا سبز) و هم با انجیر سیاهمی‌توان تهیه کرد. ما در این مقاله طرز تهیه مربا انجیر زرد را به شما آموزش خواهیم داد.

 

طرز تهیه مربای انجیر زرد

مواد لازم
انجیر  ۱ کیلو
شکر  ۷۰۰ گرم
آب ۱ لیوان
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
 زعفران دم کرده  ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)

زمان لازم برای آماده سازی ۱ ساعت

طرز تهیه (روش اول)

  • یک قابلمه بزرگ را روی حرارت بگذارید و شکر و آب را در آن بریزید تا بجوشد و غلیظ شود.
  • پس از اینکه به حالت شیره در آمد انجیر‌های شسته شده را به آن اضافه کنید.
  • حرارت را کم کنید و حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا انجیر‌ها نرم شوند.
  • سپس گلاب و آبلیمو را اضافه کنید.
  • پس از ۵ دقیقه زعفران دم کرده را اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا خنک شود.
  • مربا  را درون ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

 

مربای انجیر زرد و سیاه

 

طرز تهیه (روش دوم)

  • انجیر‌ها را خوب بشویید و دم آنها را کمی کوتاه کنید.
  • انجیر‌ها را در یک ظرف لعابی بریزید و شکر‌ها را روی آن پخش کنید و آن را به مدت ۷ ساعت در یخچال بگذارید تا تمام شکر‌ها آب و حل شوند.
  • پس از آن مخلوط را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بگذارید تا بجوشد و انجیر‌ها پخته شوند. (مراقب باشید سر ریز نشود)
  • در این مدت روی ظرف کمی کف جمع می‌شود که برای خوش رنگ شدن مربا باید آن کف‌ها را با قاشق جمع کنید.
  • پس از ۱۵ دقیقه جوشیدن دارچین و هل را اضافه نمایید.
  • سپس یک سوم پیمانه آب جوشیده به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید.
  • پس از آن آبلیمو و عصاره وانیل را به همراه زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و پس از ۵ دقیقه شعله را خاموش کنید.
  • پس از اینکه کمی سرد شد آن را در ظرف شیشه‌ای دردار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

 

طرز تهیه مربای انجیر زرد

 

چند نکته

  • انجیر‌های ریز برای تهیه مربا مناسب‌تر هستند.
  • انجیرها زیاد نرم یا زیاد سفت نباشند.
  • در زمان پخت مربا مراقب باشید مربا سر ریز نشود.
  • اگر مارمالاد انجیر دوست دارید می‌توانید آن را آنقدر بجوشانید تا له شود.
  • برای خوش رنگ‌تر شدن مربا می‌توانید پوست انجیر‌ها را بکنید.
  • اگر دوست دارید که انجیر‌ها له نشوند بهتر است که پوست و دم انجیر را جدا نکنید.‌
  • می‌توانید به جای گلاب از یک هشتم قاشق چای خوری عصاره وانیل استفاده کنید.



  • mosa miria

طرز تهیه کاسترد با بیسکویت و موز

يكشنبه, ۸ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۶:۵۶ ق.ظ

این روز‌ها دسر عضو جدا نشدنی در پذیرایی از مهمانان است. یکی از دسر‌های خوشمزه که آن را به عنوان عصرانه با چای هم میل می‌کنند، دسر کاسترد است. کاسترد در طعم‌ها و با روش‌های مختلف درست می‌شود و مناسب برای علاقمندان به دسر و شیرینی است. در ادامه طرز تهیه سه نوع دسر کاسترد شامل دسر کاسترد با بیسکویت پتی بور، دسر کاسترد شکلاتی با بیسکویت و دسر کاسترد با موزو بیسکویت ارائه شده است.


۱. دسر کاسترد با بیسکویت پتی بور

مواد لازم
پودر کاسترد سه قاشق غذا خوری 
شکر شش قاشق غذا خوری
شیر سرد دو و نیم فنجان
وانیل نصف قاشق چای خوری 
کره پنجاه گرم 
بیسکویت خرد شده صد گرم 

زمان لازم برای آماده سازی ۵ ساعت

طرز تهیه کاسترد با بیسکویت

  • در قدم اول پودر کاسترد را با شکر و وانیل در یک ظرف بریزید و خوب مخلوط کنید.
  • سپس شیر را به مخلوط اضافه کنید و روی حرارت بگذارید و آرام هم بزنید تا مواد در شیر حل شوند و یک مایع غلیظ مانند فرنی حاصل شود، پس از آن ظرف را از روی حرارت بردارید تا مواد کاسترد سرد شود.
  • یک تابه روی حرارت بگذارید و کره را در آن بیندازید تا آب شود.
  • بیسکویت‌های پتی بور را خرد کنید و به کره اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • ظرفی که قرار است دسر را در آن درست کنید (ظرف پیرکس مناسب است) بردارید و یک لایه از بیسکویت که با کره مخلوط شده است را کف آن ظرف بریزید، سپس یک لایه از مواد کاسترد را بریزید، این حرکت را ادامه دهید تا بیسکویت‌ها و مواد تمام شوند و لایه آخر کاسترد باشد.
  • سپس ظرف حاوی دسر را به مدت ۴ الی ۵ ساعت در یخچال بگذارید تا مواد به خورد بیسکویت‌ها برود.

دسر کاسترد با بیسکویت پتی بور آماده سرو و پذیرایی است ... نوش جان ...

 

کاسترد با بیسکویت پتی بور

 

۲. دستر کاسترد شکلاتی با بیسکویت

مواد لازم برای کاسترد (برای ۶ نفر)
پودر کاسترد ۴ قاشق غذاخوری
آرد ذرت ۱ قاشق غذاخوری
شیر ۲ لیوان
آب  ۲ لیوان
شکر ۲/۳ لیوان
مواد لازم برای شکلات
پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
شیر ۱ لیوان
آب ۱/۲ لیوان
پودر کاسترد ۱ قاشق سوپخوری
آرد ذرت ۱ قاشق سوپخوری
بیسکویت ساده چای به مقدار لازم
پودر نارگیل برای تزئین به مقدار لازم

زمان لازم برای آماده سازی ۵ ساعت


طرز تهیه کاسترد شکلاتی

  • آرد ذرت را در یک ظرف با شیر مخلوط و پودر کاسترد را به آن اضافه کنید.
  • شکر را نیز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا کلیه‌ی مواد در شیر حل شوند، سپس آن را روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود.
  • برای تهیه شکلات دسر باید در یک ظرف جدا شیر، پودر کاسترد، آب، آرد ذرت و پودر کاکائو را با هم مخلوط کنید و خوب بزنید، سپس آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود.
  • حال ظرف مورد نظر (ظرف پیرکس مناسب است) را بردارید و کمی از مواد کاسترد را در کف ظرف بریزید و روی آن را بیسکویت بچینید و روی بیسکویت‌ها کمی از شکلات درست شده بریزید و خوب پخش کنید.
  • دوباره یک لایه کاسترد، یک لایه بیسکویت و یک لایه شکلات بریزید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا بیسکویت‌ها و مواد تمام شوند و لایه‌ی آخر را با شکلات تزئین کنید.
  • می‌توانید با کمی پودر نارگیل یا مغز پسته روی دسر را تزئین کنید.
  • ظرف را به مدت ۲ الی ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا دسر ببندد.

دسر کاسترد شکلاتی با بیسکویت آماده‌ی سرو است ... می‌توانید آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و در ظرفی دیگر بگذارید.



کاسترد شکلاتی با بیسکویت

 

۳. دسر کاسترد با موز و بیسکویت

مواد لازم
پودر کاسترد  ۲ قاشق غذاخوری سر پر
شیر ۲ لیوان
شکر  ۴ قاشق غذاخوری
بیسکویت پتی بور  یک بسته
موز ۲ عدد
مغز گردو حدودا نصف پیمانه
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
خامه فرم گرفته برای تزیین  به مقدار لازم

زمان لازم برای آماده سازی ۵ ساعت


طرز تهیه کاسترد با بیسکویت و موز

  • پودر کاسترد را با شیر مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. مواد باید به قدری روی حرارت باشند تا به غلظتی شبیه فرنی برسد.
  • قبل از اینکه غلیظ شود شکر و گلاب و زعفران را اضافه کنید و هم بزنید.
  • ظرف مورد نظر را آماده کنید کمی از مواد کاسترد آماده شده را در آن بریزید.
  • سپس یک لایه بیسکویت پتی بور خرد شده روی آن بریزید.
  • سپس موز‌های حلقه شده را روی آن بچینید و روی آن مغز گردو خرد شده بریزید.
  • دوباره یک لایه مواد کاسترد بریزید و همه‌ی مراحل را تکرار کنید تا جایی که مواد تمام شوند. مواد را جوری تنظیم کنید که لایه‌ی آخر (لایه رویی) کاسترد باشد.
  • ظرف را به مدت ۲ الی ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا دسر ببندد.
  • پس از آن روی دسر را با کمی خامه فرم گرفته تزئین کنید.

دسر کاسترد با موز و بیسکویت آماده سرو است ... نوش جان ...

 

کاسترد با موز و بیسکویت


چند نکته!

  • ‌می‌توانید بین لایه‌های دسر از هر نوع میوه‌ای یا انواع مغز‌ها بسته به میل خودتان استفاده کنید.
  • دسر هر چه بیشتر در یخچال بماند نرم‌تر و خوشمزه‌تر می‌شود، زیرا مواد خوب به خورد به بیسکویت‌ها می‌روند.
  • می‌توانید قبل از اینکه مواد را در ظرف بریزید، یک کاغذ آلومینیوم یا یک پلاستیک تمیز کف ظرف پهن کنید تا بعد از آماده شدن دسر، به راحتی بتوانید آن را از ظرف جدا کنید و برش بزنید.
  • بهترین بیسکویت برای تهیه این دسر بیسکویت پتی بور است. 
  • پودر کاسترد را می‌توانید یا خودتان تهیه کنید و یا  به صورت آماده از بازار تهیه کنید.
  • این دسر را می‌توانید به عنوان یک عصرانه شیک و خوشمزه همراه با چای یا قهوه در کنار خانواده و دوستان میل کنید.


  • mosa miria